Serien om Habib

Habib - Slutet är näraSlutet är nära

Terminsslutet närmar sig med stormsteg och Habib har sååå mycket att tänka på. Klassen ska på utflykt till Gotland, en låttext måste skrivas till avslutningen, läxor måste göras och fotboll måste spelas. Och vem är den mystiska varelsen som sitter med rödglödande ögon på morfars kolonilott om kvällarna, och vem är det som kastar mördarsniglar på morfars nya växthus?
Paris är tillbaka, men hur ska Habib hinna med att umgås och ändå få tid att skriva dagboken? Det är ett megaproblem och Habib förstår att något måste offras. Ska det bli fotbollen, dagboken eller, åhmygod, kärleken?
Ni hör, det är galet mycket som händer i Habibs liv när Douglas Foley avslutar den charmiga slukarserien om Habib från Botkyrka.


Borta bra hemma bäst Borta bra hemma bäst

Det är vår och Habib oroar sig för det mesta. Ska Paris verkligen komma hem till Sverige, eller har hon blivit uppäten av den stora valen som han drömde om? Och kan det vara sant att hon har förvandlats till sushi?

Nejnejnej! Det får inte vara sant. Men om hon nu ändå återvänder hem till Sverige är det inte alls säkert att hennes föräldrar väljer att bo i Alby. De kanske väljer att bo i (åhmygod) Malmö!
Och vem har kidnappat Zumo? Eller ligger han död under isen på sjön? Och vem är den mystiska personen som sitter och stirrar i morfars kolonilott på kvällarna? Bekymren hopar sig. Och dessutom har Habib börjat bli elak…


Habib - Långt långt borta Långt långt borta

Paris har åkt tillbaka till hemlandet med sina föräldrar och Habib känner att solen för alltid har försvunnit bakom mörka moln. Det är vinter och kallt: mörkt när man går till skolan och mörkt när man kommer hem. Livet är inte kul längre…

Så vad ska Habib göra? Ska han sluta skriva dagbok? Satsa på skolan? På fotbollen? Eller köpa en enkelbiljett till Eritrea?

Om Habib fick önska sig en enda sak i livet skulle det vara att Paris återvände till Sverige. Men det är väl inte möjligt…


Habib - änglar här och därÄnglar här och där

Habibs familj har äntligen bestämt sig för att flytta till radhuset, långt (enligt Habib) från Paris.

Men andra problem måste löses: den upphittade väskan måste tillbaka till Skärholmen-Sara, någon i skolan har tjuvat alla pepparkakshus, och det är snart jul och Habib måste köpa en present till Paris. Och kanske det som tynger mest: Habibs nära väninna, den gamla och visa Ebba, ligger döende på sjukhuset.

Men problemen för Habib slutar inte här. Paris pappa har kommit hem från hemlandet.  Kan det vara så att Paris måste flytta till Eritrea?


Habib - Tre gånger guldTre gånger guld

Genom ett par  missförstånd är det slut med kärleken mellan Habib och Paris. Habib mår allt annat än bra och det är bara när han spelar fotboll som han lyckas glömma henne.

Och det är mycket fotboll. FC Alby har chansen att vinna serien, och så är laget anmäld till en cupturnering. Och sedan har Habib och Alex hittat en väska på tunnelbanan som de försöker att lämna tillbaka till den gåtfulla ägaren.

Men mest av allt längtar Habib efter Paris, som dessutom ska fylla år om ett par veckor. Kommer han att lyckas vinna hennes kärlek åter, eller kommer hon att avvisa alla hans ansträngningar?


Habib - På farligt vatten På farligt vatten

I denna bok ska Habib och kompisen Dani gör en Ålandsutflykt tillsammans med kvinnoföreningen.  Paris är en aning orolig att båten ska förlisa men Habib försäkrar henne att det inte finns några faror.Fast väl på båten träffar Habib och Dani två tjejer i samma ålder – Ida och Linnéa. Dani vill fråga chans på Linnéa, och Ida blir lite kär i Habib. Och det uppstår komplikationer. Paris tror att Habib har hittat en annan. Hon blir ledsen, hon gör slut. Vad ska Habib göra? Vad kan han göra?

 


Habib - paris tur och retur Paris tur och retur

Det är sommarlov och Habib och Paris har blivit ett par. Men kärleken är inte alltid en dans på rosor. Ändå lyckas Habib och Paris ha roligt ihop.

Habib räddar Paris liv när hon är nära att drunkna, de badar ensamma i Albysjön när det dundrar och blixtrar ovanför deras huvuden, och de ska spela i samma volleybollag. Habib är naturligtvis också tillsammans med sina vänner. De tänker tälta i skogen tillsammans. Men de har inte räknat med spöken, de vilda björnarna, och det förskräckliga vädret. Kommer de att överleva…


Habib - Friheten minus fyraFriheten minus fyra

Det är fyra veckor kvar till skolavslutningen och Habib längtar till sommarlovet. Men det är mycket som han måste fixa till innan dess.

Han ska rappa på avslutningen, och än har han inte vågat fråga chans på Paris. Han har inte heller knäckt frågan om livets mening, och farmor ställer till det rejält när hon snattar choklad från affären när hon handlar tillsammans med Habib. Och alla i klassen tror att det är Habib som är tjuven. Gör Paris det, och i så fall kommer det att sätta käppar i hjulet för hans möjligheter att få ett positivt svar från henne?


Habib - meningen med livetMeningen med livet

Första boken om Habib. I denna bok lär vi känna Habibs familj, var han bor, hans vänner och lite om skolan. Redan i denna bok får vi vetskap om de tre saker som är viktigt för Habib. Dessa är:

- Hans funderingar över livets mening.
- Skrivandet av själva dagboken som börjar som en uppgift i skolan. I början vill han inte skriva. Han tycker det är tråkigt. Men med tiden kan han knappt leva utan att skriva.

- Habibs kärlek till grannflickan Paris.

I första boken löser han inte frågan om livets mening. Han får inte ett tillfälle att fråga chans på Paris. Men han börjar tycker att skrivandet är kul