shoo len

Shoo len

Shoo len

Karim och Gabi har varit kompisar sedan länge. Medan Gabi gör saker som blir allt mer destruktiva vill Karim ändå göra rätt för sig. Så en dag vill Gabi fixa lite snabba pengar och han lyckats övertala Karim att hänga med. De överfaller en ensam gående kvinna på en parkering i förorten. De vill åt hennes väska. Men kvinnan vill inte släppa den och till slut sprakar Gabi henne så hårt i ansiktet att kvinnan förlorar medvetandet.

Karim känner i hela kroppen att det har gått för långt. Han tar avstånd från Gabi men känner ändå ett lojalitetsband till honom. Något senare blir Karim kär i en tjej “Nikoo” som är ny i skolan. Det visar sig sen att det var Nikoos mamma som Karim var med om att råna och misshandla. Vad ska han göra? Berätta sanningen och riskera att förlora henne, eller tiga och leva med ett dåligt samvete

Några tankar om shoo len


Det fanns en period när jag arbetade i Alby då skolans brandlarm utlöstes nästan dagligen. När det var som värst kunde det utlöses 2 och ibland 3 gånger om dan. Varje gång fick eleverna och personal lämna skolan och samlas vid den intill liggande idrottsplatsen.

Det var aldrig en brand i skolan på riktigt, utan det var några elever som bussade.Det var en kort period, som varade under några månader, men jag började leka med tanken att vad skulle hända om det en dag blev en brand på riktigt. Och att eleverna och personalen inte tog det på allvar eftersom larmet hade utlösts så många gånger tidigare.

Detta var upptakten till Shoo len. Den ideliga utlösandet av brandlarmet bildar ett slags bakgrund i berättelsen.

Men jag behövde ytterligare en idé för att komma igång.Jag tänkte på ett överfall, något som tyvärr händer då och då, och vad det kunde ha för konsekvenser för alla de inblandade.Det var den lilla idén som fick mig att sätta igång och ur vilka alla andra idéer föddes.